10 jaar laten rijpen. Hij hoeft niet te decanteren, maar het is raadzaam hem een half uur voor het serveren te openen. Ontstaan in 2005 door Rodrigo Mendez en oenoloog Raul Perez, wordt Forjas del Salnes algemeen beschouwd als een van de meest opwindende en innovatieve realisaties in Galicië. Vanaf het begin heeft Forjas, dat biologisch teelt, gewerkt met als hoofddoel het herstellen van oude Galicische rassen die in de loop der eeuwen waren verlaten en verloren gegaan, en het produceren van Albarino van oude wijnstokken. Hun wijnen zijn een duidelijk bewijs van hun filosofie en weerspiegeling van het terroir: vol frisheid, met perfecte mineraliteit, ruime sensaties, en een verrassend rijpingspotentieel.Goliardo A Telleira wordt gemaakt van Albarino-druiven van 45 jaar oude wijnstokken dicht bij de kust. De alcoholische gisting en rijping vinden plaats in grote gebruikte vaten van 750 liter. Na 12 maanden op hout wordt de wijn gebotteld en ondergedompeld in speciale kooien op 30 meter diepte in zee, waar hij nog eens 3 maanden moet rijpen. De wijn heeft een krachtige en expressieve neus van rijp steenfruit, delicate kruiden, bloemige en minerale tonen. In de mond toont hij al zijn complexiteit en rijpingspotentieel. Hij is romig en gestructureerd, diep en mineraal, met een sterk zilt karakter en opmerkelijke zuren. Dit is een wijn die met een paar jaar in de kelder nog beter kan worden. Serveer bij 9º tot 12ºC. Geniet ervan bij Iberisch gerookt vlees of vette vis.
Bodegas Forjas del Salnes Goliardo A Telleira Albarino 2021
Richtprijs € 34,55
Toon acutuele prijs bij 8Wines (NL)